Praktisch

Afspraak

Je kan elke psycholoog en psychotherapeut in onze groepspraktijk zelf contacteren via e-mail om een afspraak te maken. Weet je niet meteen wie je het best kan verder helpen? Aarzel dan niet om ons team te contacteren en dan bekijken we samen bij wie je het best verder kan. Alles wat bij onze psychologen besproken wordt, valt vanzelfsprekend onder het beroepsgeheim.

Psycholoog Psychotherapeut Therapeut Gedragstherapeut Groepspraktijk Leuven Kessel-Lo Heverlee Herent Wilsele Wijgmaal

Aantal sessies

Het aantal sessies varieert van persoon tot persoon. Eerst zullen er één of meerdere verkenningsgesprekken gevoerd worden waarbij in kaart gebracht wordt wat de verwachtingen zijn over de begeleiding of therapie. Nadien zijn er nog minstens een aantal sessies nodig om te werken aan jouw klachten. Sommige personen zijn na één of een aantal sessies verder geholpen, andere personen blijven voor een langere periode op gesprek komen. Afhankelijk van jouw klachten, wordt besproken of de sessies wekelijks doorgaan of dat er enkele weken tussen gelaten worden.

Verplaatsing of annulatie

Gelieve ons minstens 48u (= 2 werkdagen) op voorhand te verwittigen als je een afspraak wilt verplaatsen of annuleren. Anders dienen we de afspraak toch aan te rekenen. We hebben namelijk een lange wachtlijst en zo krijgt iedereen de kans om op gesprek te komen.

Psycholoog Groepspraktijk Leuven Kessel-Lo Heverlee Herent Wilsele Wijgmaal

Tarieven

Elke psycholoog en psychotherapeut in onze groepspraktijk hanteert een ander tarief. De tarieven liggen tussen de 60 à 70 euro per sessie. Je kan bij hen terecht om meer informatie hierover te verkrijgen. Je kan bij ons contant betalen en bij sommigen ook elektronisch via de app van de bank of payconiq.

Terugbetaling mutualiteit

Sommige mutualiteiten voorzien een terugbetaling bij het consulteren van een psycholoog:

- Vlaams Neutraal Ziekenfonds
- Socialistische Mutualiteit
- Euromut
- Liberale Mutualiteit
- Partena
- Securex
- ...

Voor meer informatie kan je jouw mutualiteit contacteren of kijken op deze website over terugbetaling psycholoog en psychotherapeut.

Psycholoog Groepspraktijk Leuven Kessel-Lo Heverlee Herent Wilsele Wijgmaal

Locatie

De groepspraktijk ligt vlak aan het station van Leuven en park Belle-Vue. De praktijk is vlot bereikbaar vanuit de deelgemeenten van Leuven (Kessel-Lo, Heverlee, Wilsele en Wijgmaal), zowel met het openbaar vervoer, de auto als met de fiets. Er is een grote parking aan de achterkant van het station (recht tegenover de praktijk) en er is parkeerplaats in de straat zelf of in de zijstraten. De praktijkruimte is ook toegankelijk voor personen met een beperkte mobiliteit. Het is een kleine praktijk en discretie vinden we dan ook belangrijk.

Adres:
Martelarenlaan 73/1
3010 Leuven - Kessel-Lo